Het boek

Alsblieft, een dank je welMijn eerste vgh-tje schreef ik in 1999. Dit was gedurende de revalidatieperiode tussen twee openhartoperaties in. In eerste instantie klonk mijn metalen hartklep als een vervaarlijke tijdbom, om langzaam getransformeerd te worden in de spreekwoordelijke vergelijking; ‘zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.


Alles wat ik meemaak beletter ik in gedachten, van ganser harte noteer ik, terwijl ik mij tegelijkertijd nog thuis voel ook. Een schrijfstijl die overloopt van dichterlijke vrijheid, is een vrijelijk hand die gedreven is door het hart. Ik geloof dat een schrijver nimmer stopt met schrijven, omdat hij of zij het graag wenst te delen met ieders (t)huis.


Dagrestverwerking zorgde ervoor dat ik ‘snachts rond een uurtje of 03:00 uur wakker werd met een zin in mijn hoofd. Ik probeerde het te onthouden tot de volgende morgen.

In de nachtelijke uren, zonder lenzen, gewapend met slechts een pen en een wit A4tje op een zwarte onderlegger, ontsproten de woorden en de zinnen, Het schrijven gebeurde blindelings. Een vorm van automatisch schrift waar ik letterlijk en figuurlijk blind op durfde te vertrouwen. Schrijven zonder te stoppen omdat ik met het beperkte zicht niet terug kon lezen wat ik had geschreven, waarna ik met gerust hart mijn hoofd terug op het kussen kon leggen.


Je zou dus kunnen concluderen dat 'Van Ganser Hartjes' een bonte verzameling is van doorleefd eigen waar(de).❤ Schrijversgeluk!Als emoties spreken, raken ze harten die nooit meer hetzelfde zullen zijn. Vang deze hartelijk geladen wolkjes in woorden en je zult kunnen schrijven als geen ander. Simpelweg, omdat je gedragen wordt door een vrij bewogen zijn, welke geen kanttekeningen kent. Dát is de passie waar een schrijver immer naar snakt en zielsgelukkig van wordt!Een mooie definitie; Van Ganser Hartjes zijn kleine kosmische cadeautjes, die veelal ’s nachts spontaan het levenslicht zagen en blindelings hun weg vonden naar dit one-liner en gedichtenboekje. Bedoeld om het levenspad van anderen te verlichten, zoals ze dat ook voor mij hebben gedaan. Feitelijk zijn het gekristalliseerde receptjes, die als basis kunnen dienen voor uw eigen smaak der waarachtigheid.Toen ik aan deze reis begon beschreef ik de doelstelling van dit boekje in een aantal kernwoorden. Vierkant, hemelsblauw en roomwit. Het dient zich te onderscheiden, een kleinood als een sieraad om te koesteren. De kwantiteit is ondergeschikt aan de kwaliteit en de lezer dient er blij van te worden. Ik denk dat we erin zijn geslaagd.Persoonlijk tintje


Wilt u een handgeschreven persoonlijke boodschap in het boekje? Dat kan!

U kunt dit aangeven bij uw bestelling.


__________________________________

Marcus heeft Van Ganser Hartjes opgedragen aan zijn ouders. Hij schreef;


Voor pap en mam


Jullie gaven mij een thuis

om mij Thuis te kunnen voelen